Keurmerk

Keurmerk 
Vechtsportautoriteit
Op 15 maart 2021 hebben wij, Team Loeffen, het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst genomen. Onze sportschool voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.

Wij verzorgen lessen in kickboksen voor volwassenen en jongeren van alle niveaus. Van onervaren beginners tot (aanstaande) topsporters trainen in dezelfde zaal, allemaal met hun eigen ambities.

Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport. Daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.” De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren, en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden.